tirsdag 27. november 2012

En dag i NRK

 
Fredag 9. November gikk turen til NRK's opplevelsessenter i Marienlyst, Oslo. Etter å ha sittet en time på bussen til Kongsberg fra Hvittingfoss, hadde toget til Nationaltheateret avgang klokken ni.
Noen timer senere var hovedstaden infiltrert av medie elever, klare til en omvisning i opplevelses senteret til NRK. Der fikk vi litt fritid til å gjøre hva vi ville, og Henrik, Christian, Emil og meg satte i gang Operation Food. Ved hjelp av Google Maps lokaliserte vi den nærmeste Kiwi butikken som hadde, i motsetning til bensinstasjonene, litt rimeligere priser.
Etter et godt måltid gikk turen til sportsredaksjonen i NRK der vi møtte to NRK ikoner; Pål Gordon Nilsen og veteranen Arne Scheie. Vi fikk vite om hvordan de jobber i NRK, og om jobbmuligheter for oss medieelever. Det var tydelig et pluss i seg selv at vi kom fra Kongsberg.
Vi fikk også en fantastisk omvisning rundt i NRK, der vi var inne i TV-studioene hvor vi fikk høre historie om NRK, det aller første studioet til NRK og det siste og kanskje det mest spennende: kostymelageret. De berømte pausefiskene var også et nytt syn for de fleste, men det lå morsomme historier bak det lille akvariumet.
Etter en times pause gikk vi til studioet der vi skulle være gjester hos Lindmo. Det var en ny opplevelse å kunne se en sending mens du var i studioet. Jeg ble overrasket over hvor mye som måtte rettes under sendingen, og jeg må innrømme det ble litt kjedelig å sitte på en ukomfortabel stol i så lang tid. Jeg fkk også oppdage at publikum måtte klappe/le/applaudere nesten på kommando... og jeg som trodde dette bare skjedde i USA.
Etter showet var over bar det hjem igjen..

En gruppe forvirrede turister på opplevelses senteret

Se flere bilder som ble tatt denne dagen her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar